Gua Sha, ansiktsrulle og oljer - et naturlig alternativ til botox?

Lykke by Julie har intervjuet Charlotte Wollebekk som er utdannet hud-, kropps- og Gua Sha terapeut. Hun forklarer hvordan en 4000 år gammel kinesisk massasjeteknikk hjelper til med å holde huden vital og vakker.

Charlotte åpner i disse dager skjønnhetssalongen Studio C i  Oslo, på St. Hanshaugen.  Det er en annerledes skjønnhetssalong med holistisk tilnærming. Hun bruker kun rene, naturlige og økologiske produkter, og benytter en kombinasjon av unike teknikker  som blant annet Gua Sha og Buccal massasje.  Vi stiller henne  spørsmål om massasje metoden som er blitt så populær.

  

Hva er Gua Sha og ansiktsruller, og hvordan skiller de seg fra hverandre?

Gua Sha behandlinger og forskjellige redskaper av krystaller blir mer og mer populært i hudpleieindustrien. Og med veldig god grunn! Når det blir gjort riktig, stimulerer det til økt blodsirkulasjon, lymfedrenasje og redusering av blokkeringer og spenninger i muskler slik at huden holder seg sunn, ren og ung.

Gua Sha er et 4000 år gammel massasjeredskap som stammer fra kinesisk medisin. I en Gua Sha behandling ”skrapes” huden skånsomt i en bestemt retning med en flat sten/krystall gjentatte ganger. Retningen avgjøres av for eksempel lymferetning og akupunkturpunkter. Når Gua Sha stenen føres i riktig retning, med riktig trykk og vinkel vil det øke blod- og lymfesirkulasjon, kollagenproduksjonen samt redusere spenninger, smerte, linjer og rynker.

En ansiktsrulle har mange av de samme egenskapene som en Gua Sha sten, men man vil ikke kunne oppnå like store resultater. Preferanse og ønsket tidsbruk og resultat vil være avgjørende ved valg av redskap. Det er noen åpenbare ulikheter som for eksempel formen på redskapene. Rullen er også laget av krystall/sten, men den har et håndtak slik at du enkelt kan rulle krystallen frem og tilbake på huden. Ansiktsrullen er et enklere og raskere alternativ til å oppnå økt blodsirkulasjon og drenering av overflødig væske fra ansiktet.

 

Når du gjør en Gua Sha behandling holder du selve stenen i hånden mens du fører den i en bestemt retning, slik at den masserer huden og musklene. Det er viktig med korrekt teknikk, og med korrekt teknikk vil du oppnå fantastiske resultater. Du må sette av litt lengre tid, og praksisen krever en mer mindful-tilnærming. Vi går dypere med Gua Sha og det vil gi mer dramatiske resultater fordi vi virkelig kan jobbe på mer spesifikke områder i ansiktet.

 

Hvorfor er det så bra for huden å bruke disse verktøyene?

En frisk og sunn hud trenger flyt. Flyt av blod, lymfe og væske. Dersom flyten stagneres eller blokkeres ved for eksempel opphopning av avfallsstoffer, mangel på bevegelse, spenninger i muskler eller ved stress, så vil vi se det på huden vår. En jevnlig Gua Sha massasje vil stimulere til flyt slik at kroppens systemer får jobbe optimalt. 

En jevnlig Gua Sha praksis vil:

 

 • Øke mikrosirkulasjonen som gir friskt blod, næring og oksygen til huden = Glød!
 • Lymfesirkulasjonen økes og stimulerer til drenasje av avfallsstoffer og væskeopphopninger. Forekomsten av sorte prikker, kviser, milier og hevelser reduseres
 • Spente muskler blir avslappet
 • Stagnert vev brytes ned
 • Reduserer linjer og pigmentering
 • Forbedrer muskeltonus. Virker løftende og oppstrammende
 • Dypt beroligende for det parasympatiske nervesystemet
 • Kollagenproduksjonen økes
 • Cellefornyelsen økes

   

   Fortell om noen av de forskjellige teknikkene og hva de hjelper for?

   

  Gua Sha

  Det er litt ulik praksis (retning, trykk, vinkel, teknikk) for ulik effekt. En grunnleggende Gua Sha praksis kan alle gjøre hjemme på egenhånd, mens de mer avanserte teknikkene bør utføres av en sertifisert Gua Sha terapeut, eller etter gjennomført kurs.

  På bilde ser du Gua Sha stenen som er laget av Mookaite, en krystall fra Australia. Med dypt helende og jordende egenskaper. Krystallen hjelper oss med å holde oss unge til sinns. Glød Revitaliserende ansiktsserum passer perfekt å bruke som olje til denne stenen.

  På bilde ser du Gua Sha stenen som er laget av Mookaite, en krystall fra Australia. Med dypt helende og jordende egenskaper. Krystallen hjelper oss med å holde oss unge til sinns. Glød Revitaliserende Ansiktsserum har vi valgt å bruke som olje til denne stenen. Spesielt hvis du har voksen hud.

   

  Dette må vi alltid huske på:

  • Vask stenen med hudvennlig såpe og før hver behandling
  • Rens huden og påfør din favoritt ansiktsolje på ansikt, hals og bryst. Det er viktig for å få stenen til å gli langs huden uten å skade den.
  • Stenen skal ligge nesten flatt mot huden. 15-45 fraders vinkel.Tommelen får plass mellom stenen og ansiktet. Det finnes noen unntak, men dett er en fin huskeregel.
  • Trykket er lett til medium. Lymfebanen ligger rett under huden, dersom vi har for hardt trykk vil vi ikke kunne jobbe med lymfesirkulasjonen. Om vi vil jobbe mer med muskler kan trykket være noe fastere.
  • Hver bevegelse utføres rolig og med oppmerksomhet
  • Hvert steg gjentas 3-10 ganger

    

   Nedenfor beskrives en grunnleggende Gua Sha rutine. Flere steg kan legges til etter hvert.

    

   1. Start med noen dype pust. Rull på skuldrene og beveg nakken fra side til side for å løsne opp i spenninger og komme inn i en rolig og avslappet tilstand.
   2. Påfør noen dråper ansiktsolje og start med å stimulere lymfepunktene i nakken, over kragebenet (Terminus) og under øreflippen. Kan stimuleres med fingrene, eller med stenen i rolige bevegelser.
   3. Se for deg at du vertikalt deler ansiktet i to. Begynn med en side. Før stenen med lymferetningen fra midten av ansiktet og ut til hårfestet. 
   4. Begynn langs kjeven, og beveg stenen sakte med lett til medium trykk fra haken til øreflippen mens du puster dype pust. Gjør samme bevegelse under kinnben, over kinnben, under øyne (veldig lett trykk) og i pannen. 
   5. Avslutt med å føre all lymfe du har samlet sammen ned til lymfepunktet over kragebenet i en lang bevegelse. Ned langs siden fra pannen til halsen og terminus.

   Gjenta alle stegene på andre siden.

    

    

    

    

   Ansiktsrulle

   Også når vi bruker en ansiktsrulle følger vi lymferetningen og ruller fra midten og ut. Jeg liker å starte i pannen og jobbe meg nedover. Rullen jeg bruker fra Calmlish har en glatt side og en ruglete side. Den ruglete siden stimulerer til sirkulasjon av stagnerte områder og kan jevne ut linjer, ujevn hudtone og arr. Den glatte siden avkjøler, roer ned, avspenner ansiktsmuskler og drenerer overflødig væske og avfallsstoffer fra ansiktet. Start med den ruglete siden og rull frem og tilbake (gjerne fra flere retninger) på spesifikke områder som ønskes å jobbe med, og gå over med den glatte siden til slutt. 

    

   

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

    

   På bilde ser du ansiktsrullen som er laget av Aventuri. Krystallen skal gi vitalitet til huden. Til deg som er en livsnyter, og elsker frihet men ofte sitter fast i plikter og overarbeid. Den representerer letthet, eventyr, livsenergi og kjærlighet. Vi synes den passer bra sammen med Skåne Antioksidant Ansiktsserum - da du bruker gjerne ansiktsrullen om morgenen med Skåne for å kvitte deg med oppblåst og pløsete hud.  

   Er Gua Sha et naturlig alternativ til Botox?

    

   ”Women Are Giving Up Botox For Facial Massage” stod det i Harpers Bazaar mai 2019. De refererte til Gua Sha, og det har vært utallige artikler siden. Flere og flere bytter ut neurotoxiner (botox) med Gua Sha fordi det har en så god effekt på linjer og rynker. Resultatet kan sammenlignes, men ikke behandlingen. Når man injiserer neurotoxiner blokkeres kommunikasjonen mellom nerver og muskler slik at du ikke får beveget musklene, og dermed rettes rynkene ut. Med Gua Sha reduserer vi spenninger musklene slik at de jevnes ut, åpner blokkeringer, stimulerer til drenasje av avfallsstoffer og øker blodsirkulasjon slik at huden vår får optimal oksygen- og næringstilførsel. Mangel på sirkulasjon, stagnert lymfe og spenninger er noen av hovedårsakene til aldrende hud, fordi det hindrer huden i å få det den trenger. Med Gua Sha får du en strålende frisk og sunn hud, uten farlige bivirkninger og et kunstig utseende som neurotoxiner ofte kan gi.

    Interessert i din egen Gua Sha eller Ansiktsrulle?

   Vi har et lite eksklusivt antall Gua Sha- og Ansiktsrullekrystaller som vi selger til de av dere som ønsker. 
   De er av høy kvalitet - Alle krystallene er unike og  Gua Sha  krystallene varierer i farge. Det er første mann til mølla prinsippet som gjelder. Vi har satt sammen noen pakketilbud til dere, men dere kan også handle krystallene individuelt. 

   Alt dere trenger å gjøre er å sende oss en melding og fortelle hva dere ønsker. Vi sender hjem til dere frakt er inklusive i prisen og betaling skjer via VIPPS.
   Gua Sha stenen er laget av Mookaite, en krystall fra Australia. Med dypt helende og jordende egenskaper.  Glød Revitaliserende Ansiktsserum har vi valgt å bruke som olje til denne stenen. Spesielt hvis du har voksen hud. Bruk Gua Sha med Glød før du legger deg og gi huden en deilig massage før sengetid.
   PRIS GUA SHA & GLØD 950,-
   PRIS GUA SHA 749,-
   Ansiktsrullen er laget av Aventuri. Krystallen gir huden vitalitet. . Den representerer letthet, eventyr, livsenergi og kjærlighet. Vi synes den passer bra sammen med Skåne Antioksidant Ansiktsserum - bruk ansiktsrullen om morgenen med Skåne for å kvitte deg med oppblåst og pløsete hud.
   PRIS ANSIKTSRULLE & SKÅNE 900,-
   PRIS ANSIKTSRULLE 749,-
   Send oss bestillingen din til: julie@lykkebyjulie.com

   Mer om Charlotte

   Jeg har tidligere jobbet i eiendomsbransjen, men for noen år siden gikk det opp for meg at jeg var ment til å gjøre noe helt annet. Min lidenskap for naturlig hudpleie og helhetlige behandlinger kom som et resultat av høyt stressnivå og uro i kroppen over mange år. Jeg søkte etter måter å føle meg bedre på, og mindfulness og helhetlige behandlinger ble redningen for meg. Skjønnhetsritualene mine er som en meditasjon. Avkobling og tilstedeværelse på samme tid. Effektene det har hatt på huden og nervesystemet mitt er mye av grunnen til at jeg valgte å utdanne meg til Hud- og kroppsterapeut.

    

   Jeg visste hele tiden at jeg ønsket å jobbe litt annerledes en tradisjonelle hudpleiere, med en helhetlig tilnærming til hudpleiefaget. Jeg vet at alt henger sammen, og at det ikke nytter å kun fokusere på hudens utside, uten å forstå hva som foregår på innsiden. Jeg brenner for å kunne hjelpe hele deg, og gi deg en unik opplevelse.  Jeg veileder og behandler på flere områder for å få deg til å føle deg bra både på utsiden og innsiden.(For mer informasjon om Charlotte, Studio C, Gua Sha og naturlig hudpleie følg @studioc.hudpleie på Instagram og Facebook.)

    

   Tilbake til bloggen