DERFOR ER DET BRA FOR HUDEN Å TRENE!

Trening og hud

Hvorfor er det å svette bra for huden?

Vi vet at det er sunt å trene for både hodet og for å holde kroppen i form, men visste du at trening også er godt for huden?

Det er flere gode grunner til å trene for å holde huden vital og sunn.

Økt blodsirkulasjon

Når blodsirkulasjonen økes gjennom trening, så øker også tilførselen av næring til huden. Dr. Ellen Marmur forklarer det slik: “Vi har en tendens til å fokusere på de kardio vaskulære fordelene ved fysisk aktivitet, og de er viktige. Men visste du at trening fremmer blodsirkulasjonen og bidrar til å holde huden sunn og levende. ”

Det å øke blodgjennomstrømningen ved mosjon gir hudcellene næring og holder dem vitale. “Blodet transporterer oksygen og næringsstoffer til arbeidende celler i hele kroppen, herunder huden,” sier Marmur.

I tillegg til oksygen, hjelper blodstrømmen å fjerne avfallsprodukter. Jobben med å nøytralisere giftstoffer er det hovedsakelig leveren som gjør.

 

Trening, stress og hud

Trening har også en positiv tendens på å lette stress. “Og ved å redusere stress, kan enkelte forhold i huden som blir forverret av stress vise forbedring,” sier Brian B. Adams, MD, førsteamanuensis og leder av Sports Dermatology Clinic ved Universitetet i Cincinnati. Videre sier han at forhold som blir forbedret når stresset reduseres inkluderer akne og eksem. Selv om forskere fortsatt studerer lenken mellom stress og hud, viser studier at talgkjertler, som produserer olje i huden, blir påvirket av stresshormoner.

Svette

Svette kan også spille en rolle i å bekjempe uønskede inntrengere på huden.

Nyere studier; inkludert en gjennomført ved Eberhard Karls-universitetet i Tübingen i Tyskland – tyder på at svette inneholder et naturlig antibiotikum protein som kalles dermcidin. Dermcidin kan bidra til å drepe bakterier, inkludert E. coli og Staphylococcus aureus, på hudens overflate.

Men det betyr ikke at man ikke skal vaske seg etter å ha svettet. Det er faktisk viktig å få av seg svetten før den synker ned i huden igjen. Svette skaper et varmt, fuktig miljø som er svært attraktivt for de bakteriene som forårsaker kviser. Så kom deg i dusjen etter en treningsøkt slik at disse ikke får grobunn.

Et lite tips er å bruke en rens som fjerner døde hudceller og svette. Skrubbe kroppsrens er veldig fin å bruke i dusjen da den ikke bare fjerner døde hudceller, men bidrar til at huden opprettholder en fin PH verdi.

 

 

 

 

 

Tilbake til bloggen